เทคโนฯ ปทุมวันเตรียมประกาศผลสอบ ค่ำนี้

นักเรียน 154 คน สมัครสอบเข้าศึกษาต่อ ที่สถาบันเทคโนโลยีปทุมวัน ซึ่งเปิดรับสมัครรอบที่ 4 ขณะที่สถาบันฯ จะเร่งตรวจข้อสอบ และประกาศผล 19.00 น.

ผศ.ดร.ปราโมทย์ ศรีน้อย คณบดีคณะวิศวกรรมศาสตร์ สถาบันเทคโนโลยีปทุมวัน กล่าววันนี้ (27 มิ.ย.) ว่า ทางสถาบันฯ ได้เปิดสอบครั้งสุดท้าย สำหรับภาคเรียนที่ 1 ประจำปีการศึกษานี้ โดยใช้เวลาสอบทั้งวันนี้ ประกอบด้วย วิชาคณิตศาสตร์ วิทยาศาสตร์ ภาษาอังกฤษ และความถนัดทางวิศวกรรม จากนั้นจะเร่งตรวจข้อสอบให้แล้วเสร็จ และคาดว่า จะทราบผลคะแนนได้ ในเวลาประมาณ 19.00 น. ส่วนวันพรุ่งนี้ (28 มิ.ย.) จะเป็นการสอบสัมภาษณ์นักศึกษา ที่สอบผ่านข้อเขียน และรายงานตัวเข้าเรียน ในวันจันทร์ที่ 29 มิ.ย.

ผศ.ดร.ปราโมทย์ กล่าวต่อว่า สำหรับการรับสมัครสอบ ในรอบนี้ มีผู้สมัครสอบข้อเขียน 154 คน โดยร้อยละ 80 เป็นผู้ที่เคยมาสมัครสอบก่อนหน้านี้แล้ว ส่วนกรณีที่นักศึกษา ระบุว่า สถาบันฯ ไม่ยอมเปิดรับแบบโควตานั้น ตามปกติ สถาบันฯ เปิดโควตารับนักเรียน ที่มีผลการเรียนดี โดยส่งหนังสือไปที่โรงเรียน หรือวิทยาลัยของรัฐบาล และต้องให้โรงเรียนทำหนังสือส่งตัว มาให้คัดเลือกเท่านั้น และจะดำเนินการก่อนเปิดภาคเรียนกว่าครึ่งปี ซึ่งปีนี้ ได้ส่งหนังสือไปตามโรงเรียนต่าง ๆ แต่ไม่มีการตอบรับส่งตัวมา นอกจากนี้ นักเรียนไม่สามารถนำใบผลการเรียนมายื่นเองได้

กรณ์กลับลำลดก่อหนี้ปี’52

นายกรณ์ จาติกวณิช รมว.คลัง เปิดเผยว่า คณะกรรมการนโยบายและกำกับการบริหารหนี้สาธารณะ (สบน.) ได้ปรับลดวงเงินแผนการบริหารหนี้สาธารณะ ประจำปีงบประมาณ 2552 เหลือ 1.375 ล้านล้านบาท จากเดิม 1.396 ล้านล้านบาท เนื่องจากมีการรีไฟแนนซ์หนี้เก่า และปรับลดวงเงินกู้ของรัฐวิสาหกิจ (รสก.) บางแห่งที่ไม่สามารถลงทุนได้ตามแผน
กรณ์

อย่างไรก็ตาม ได้มีการกู้เงินตามพระราชกำหนด (พ.ร.ก.) กู้เงิน เพิ่มเติมอีก 1.5 แสนล้านบาท จากทั้งหมด 4 แสนล้านบาท ซึ่งจะนำมาชดเชยการขาดดุลเงินคงคลัง และสำรองไว้ใช้ในการลงทุนตามแผนปฏิบัติการไทยเข้มแข็งรอบแรก

“คลังจะบริหารเงินคงคลังตามความเหมาะสม จากรายได้และรายจ่าย เพราะหากรัฐมีเงินคงคลังมากเกินไปก็จะมีผลต่อต้นทุน เป็นภาระประชาชน หากมีน้อยเกินไปก็จะถือว่าเป็นความเสี่ยง ซึ่งการที่คลังมีอำนาจกู้เงินเพิ่มเติมตามพ.ร.ก.กู้เงินก็จะทำให้เกิดความยืดหยุ่นในการบริหารเพิ่มขึ้น” รมว.คลัง กล่าว

นายกรณ์ กล่าวว่า ได้มอบหมายให้สบน. ไปศึกษาการกู้เงิน 1.5 แสนล้านบาท ว่าจะมีการแบ่งสัดส่วนการออกพันธบัตร และกู้โดยตรงจากธนาคารพาณิชย์ ให้มีความเหมาะสม โดยจะต้องคำนึงถึงต้นทุน ระยะเวลาการกู้ และแหล่งที่มาของเงินกู้

นอกจากนี้ ที่ประชุมยังได้มีการหารือถึงบทบาทของสบน. ที่มีต่อการกู้ยืมเงินของรัฐวิสาหกิจ โดยให้ไปพิจารณาว่าในฐานะที่สบน. มีความเชี่ยวชาญควรจะมีการให้คำแนะนำหรือการกำกับการดูแลการกู้ยืมเงินของรัฐวิสาหกิจได้อย่างไร ทั้งนี้ที่ผ่านมามีการเสียโอกาสจำนวนมาก เช่น การทำสวอปเงินกู้ของการรถไฟฟ้าขนส่งมวลชนแห่งประเทศไทย

สำหรับการจัดทำแผนการบริหารหนี้สาธารณะในปีงบประมาณ 2553 แม้ว่าจะปรับลดวงเงินลงทุนลง แต่คาดว่าการกู้เงินจะไม่ต่างจากปีงบประมาณ 2552 มากนัก เนื่องจากมีการกู้เงินในส่วนการลงทุนตามแผนปฏิบัติการไทยเข้มแข็งมาชดเชย โดยเบื้องต้นจะมีการกู้เงินเพื่อชดเชยการขาดดุลงบประมาณ 3.5 แสนล้านบาท ส่วนการกู้เงินตามแผนปฏิบัติการไทยเข้มแข็ง จะต้องดูตามการเบิกจ่ายจริง ซึ่งคาดว่าในปีงบประมาณ 2553 จะมีการลงทุน 2 แสนล้านบาท

หุ่นละครเล็กโจ-หลุยส์ เปิดการแสดงรอบปฐมฤกษ์


นาฎยศาลา หุ่นละครเล็กโจ-หลุยส์ บ้านหลังใหม่ที่พัทยาใต้ ได้ฤกษ์เปิดการแสดง รอบปฐมฤกษ์ ประชาชนและนักท่องเที่ยว แห่ร่วมงานกันอย่างคับคั่ง

พัทยา – วานนี้ (25 มิ.ย. 52) ที่ผ่านมา ณ ชัยวัฒน์ ชิตี้วอล์คพัทยาใต้ หุ่นละครเล็กโจ-หลุยส์ ได้ฤกษ์เปิดทำการแสดง อย่างเป็นทางการรอบปฐมฤกษ์ โดยมีนายอิทธิพล คุณปลื้ม นายกเมืองพัทยา นายนิติ คงกรุต ผอ.ททท. สำนักงานพัทยา พร้อมคณะผู้บริหารหุ่นละครโจ-หลุยส์ ร่วมในพิธีเปิดการแสดง รอบปฐมฤกษ์อย่างเป็นทางการในครั้งนี้ท่ามกลางแขกผู้มีเกียรติ และสื่อมวลชนร่วมงานดังกล่าว

นา ฎยศาลา หุ่นละครเล็ก (โจ-หลุยส์) ทิพย์สถานแห่งเมืองพัทยาใต้ ภายในโครงการพัทยาซิตี้วอล์ค พัทยาใต้ ได้ฤกษ์เปิดการแสดงรอบปฐมฤกษ์อย่างเป็นทางการ ทั้งนี้เพื่อเพิ่มมูลค่าให้การท่องเที่ยวเมืองพัทยา โดยมุ่งเน้นการบูรณาการภาพลักษณ์การท่องเที่ยวเพื่ออวดสายตาชาวโลกด้วย สินค้าวัฒนธรรมไทย ตอบสนองนโยบายของรัฐบาลในการกระตุ้นเศรษฐกิจด้วยการส่งเสริมการท่องเที่ยวใน ประเทศและสร้างเสริมสถานที่อันที่จะเป็นแหล่งเรียนรู้ทางวัฒนธรรม

นาฎยศาลา หุ่นละครเล็ก โจ-หลุยส์ จัตุรัสแห่งวัฒนธรรมและร้านอาหารไทยที่ให้ความสุขทุกประสาทสัมผัสเต็มเปี่ยมไปด้วยมนต์เสน่ห์แห่งความเป็นไทย โดยเด่นด้วยสถาปัตยกรรมเฉพาะตัวในรูปแบบป่าหิมพานต์ บนเนื้อที่ 500 ตารางวา และภัตตาคารในน้ำตก ขนาดเท่ากับตึก 3ชั้น ยาว 30 เมตร ให้การต้อนรับนักท่องเที่ยวชาวไทยและต่างชาติได้สัมผัสกับเอกลักษณ์ศิลปะวัฒนธรรมความเป็นไทยและอาหารไทยลานแสดงนาฏศิลป์ไทยในแต่ละวัน ยังเป็นสถานที่ในการจัดกิจกรรมพิเศษในเทศกาลตามประเพณี เช่น วันสงกรานต์ วันลอยกระทง วันแม่ วันพ่อแห่งชาติฯลฯ รวมถึงการแสดงดนตรีไทยร่วมสมัย โดยมีวงบอยไทย วงกอไผ่ วงฟองน้ำ วงบางกอกแจ๊ส วงกำไล ร่วมการแสดงทุกวันเพื่อเป็นเวทีแสดงทางวัฒนธรรมส่งเสริมการท่องเที่ยวพัทยาให้ชาวต่างชาติได้รู้จักมากขึ้น

สำหรับรูปแบบการแสดงประกอบไปด้วย การแสดงชุดระบำกินรี การแสดงระบำทวานฤมิตร การแสดงละครเล็ก ชุด ครุฑยุดนาค การแสดงหุ่นละครเล็ก ชุด หนุมานจับนางสุพรรณมัจฉา และการแสดงดนตรีไทยร่วมสมัยจาก วงไทยสไมค์แบรนด์ เปิดการตั้งแต่เวลา 17.00 - 01.00 น. การแสดงดนตรีไทยร่วมสมัย เริ่ม 20.00 - 22.00 น.การแสดงหุ่นละครเล็กและการแสดงนาฎศิลป์ไทย เริ่มเวลา 21.00 - 23.00 น.สนใจสามารถสอบถามข้อมูลรายละเอียดเพิ่มเติม หรือจองบัตรเข้าชมได้ที่ นาฎยศาลา หุ่นละครเล็ก (โจ-หลุยส์) ทิพยสถานแห่งเมืองพัทยาใต้ โทร.038-488073-5 www.thaipuppet.com

sorn
ประเภทข่าว : ท่องเที่ยว
ข่าว : แพรวพราว
ภาพ : แพรวพราว

ผงะ!! พบชิ้นส่วนผู้หญิงเกยหาด


นักท่องเที่ยวผวา พบโครงกระดูกมนุษย์ไร้ศีรษะ เพศหญิงขึ้นเกยชายหาด ย่านโรงแรมดังนาจอมเทียน ชิ้นส่วนท่อนบน กระจัดกระจาย เกลื่อนชายหาด คาดถูกฆาตกรรม โยนทิ้งทะเลอำพรางคดี

สัตหีบ – วานนี้ (26 มิ.ย. 52) เมื่อเวลา 09.00 น. พ.ต.ท.เจริญ วิทิตกรกุล พนักงานสอบสวน สภ.นาจอมเทียน อ.สัตหีบ จ.ชลบุรี ได้รับแจ้งจาก นางวาสนา โพธิ์ประเสริฐ อายุ 48 ปี อยู่บ้านเลขที่ 258 ม.9 ต.นาจอมเทียน อ.สัตหีบ จ.ชลบุรี ว่าได้พบชิ้นส่วนมนุษย์ขึ้นเกยชายหาด หน้าโครงการก่อสร้างคอนโดไวท์แซนบีท ม.2 ต.นาจอมเทียน อ.สัตหีบ หลังรับแจ้งจึงได้รุดไปตรวจสอบที่เกิดเหตุ พร้อมกับ พ.ต.ท.กฤษฏิ์ ศิริประเสริฐโชค สารวัตรใหญ่สวญ.สภ.นาจอมเทียน และเจ้าหน้าที่หน่วยกู้ภัยมูลนิธิสว่างโรจนธรรมสถานสัตหีบ

ในที่เกิดเหตุพบโครงกระดูกมนุษย์เหลือเพียงท่อนล่าง สวมกางเกงวอร์มสีน้ำเงิน ยี่ห้อ Big Sport จากการตรวจสอบพบว่าเป็นชิ้นส่วนมนุษย์เพศหญิง เสียชีวิตมาแล้วไม่ต่ำกว่า 1 เดือน ในที่เกิดเหตุห่างจากจุดพบศพ ขึ้นมาบนชายฝั่งประมาณ 30 เมตร พบชิ้นส่วนแขนทั้ง 2 ข้าง กระดูกต้นคอ เป็นชิ้นส่วนที่กระจัดกระจายอยู่เกลื่อนบริเวณดังกล่าว คาดถูกสุนัขคาบมากัดกิน ในเบื้องต้น พนักงานสอบสวนได้มอบหมายให้เจ้าหน้าที่หน่วยกู้ภัยนำโครงกระดูกมนุษย์ที่พบส่งชันสูตรยังสถาบันนิติวิทยาศาสตร์สำนักงานตำรวจแห่งชาติ พ.ต.ท.กฤษฏิ์ ศิริประเสริฐโชค สารวัตรใหญ่ สภ.นาจอมเทียน เปิดเผยว่า โครงกระดูกมนุษย์ที่พบในเบื้องต้นดูจากลักษณะกางเกงที่ใส่น่าจะเป็นหญิงไทย ที่อาจถูกฆาตกรรมและนำศพมาโยนทิ้งทะเลเพื่ออำพรางคดี โดยขณะนี้ได้ประสานไปยังพื้นที่ข้างเคียงว่ามีผู้ใดมาแจ้งบุคคลหายหรือไม่ คาดคงใช้เวลาไม่นานในการสืบหาว่าผู้ตายคือใคร เนื่องจากกางเกงที่ผู้ตายสวมใส่เป็นหลักฐานชิ้นสำคัญในการติดตามหาว่าโครงกระดูกที่พบคือใคร อันจะนำไปสู่การติดตามหาตัวคนร้าย หรือสาเหตุการตายได้อย่างแน่นอน

สุดยอดมหาวิทยาลัยพุทธศาลสตร์ ปรัชญาคุณธรรมนำชีวิต


มหาวิทยาลัย มกุฎราชวิทยาลัย แถลงข่าวสุดยอดมหาวิทยาลัยพุทธศาลสตร์ ปรัชญาคุณธรรมนำชีวิต เป็นเลิศทางวิชาการตามแนวพุทธศาสนา ภายใต้หลักปรัชญาวิทยาลัยศาสนศาสตร์ นักศึกษาให้ความสนใจจำนวนมาก

ศรีราชา -วันนี้ (27.มิ.ย.52 ) ณ ห้องประชุมชั้น 2 มหาวิทยาลัยมกุฎราชวิทยาลัยฯ ศรีราชา จ.ชลบุรี ท่านพระครูปรีชาธรรมวิธาน รองอธิการบดีมหามกุฎราชวิทยาลัยฯประธานกล่าวเปิดแถลงข่าว “มมร.พบมวลชน”โดยมีคณะอาจารย์และผู้ที่มีส่วนเกี่ยวข้องร่วมแถลงข่าวการจัด งานในครั้งนี้ท่ามกลางสื่อมวลชนให้ความสนร่วมงานอย่างคับคั่ง

การเปิดตัวของสถาบันมหาวิทยาลัยสงฆ์ฯแห่งนี้ ตั้งอยู่เลขที่ 17 ถนนสุรศักดิ์สงวน ต.ศรีราชา อ.ศรีราชา จ.ชลบุรี บนเนื้อที่ 3 ไร่ มหาวิทยาลัยมกุฎราชวิทยาลัย ถือเป็นมหาวิทยาลัยพระพุทธศาสนาแห่งประเทศไทยที่เปิดทำการสอนมาตั้งแต่ปี 2489 เปิดทำการสอนครั้งแรกในระดับปริญญาตรี ที่วัดบวรนิเวศวิหาร กทม.ในขณะนั้นรับเฉพาะภิกษุและสามเณร ต่อมามีพระราชบัญญัติ มหาวิทยาลัยมกูฎราชวิทยาลัย พ.ศ.2540 ให้สังกัดในสำนักงานการอุดมศึกษา กระทรวงศึกษาธิการและเปิดการสอนในระดับปริญญาตรี ปริญญาโทรแบะปริญญาเอก ในส่วนของศูนย์การศึกษาชลบุรีนี้ เปิดการเรียนการสอนในระดับปริญญาตรี ในวันเสาร์ที่ 24 ก.ค.2547มี พระวิบูลธรรมาภรณ์อดีตรองอธิบดีวิทยาเขตสิรินทรราชวิทยาลัยในพระบรม ราชูปถัมภ์เป็นประธาน เปิดการเรียนการสอนครั้งแรกที่วัดอรัญญิกาวาส(วัดป่า)และต่อมามีนักศึกษาให้ ความสนใจสมัครเรียนเพิ่มขึ้นทำให้สถานที่มาสามารถรองรับจำนวนนักศึกษาได้ จึงได้ตัดสินใจย้ายสถานที่ตั้งมาเปิดการเรียนการสอนที่วัดมหาราชา โดยได้รับความเมตตาจากพระครูปริยัติวราทร เจ้าอาวาสวัดศรีมหาราชาให้ใช้พื้นที่ดังกล่าว

สำหรับการเรียนการสอนของมหาวิทยาลัยแห่งนี้ เปิดการเรียนการสอนในคณะสังคมศึกษาศาสตร์ สาขารัฐศาสตร์การปกครอง,คณะศาสนาและปรัชญา สาขาวิชาพุทธศาสตร์และคณะสังคมศาสตร์ สาขาวิชาการบริหารกิจการพุทธศาสนาซึ่งในสาขานี้รับเฉพาะคณะสงฆ์เท่านั้น หลักสูตรการศึกษา 4 ปี ส่วนคุณสมบัติผู้ที่สนใจที่จะเข้าเป็นนักศึกษานั้นต้องสำเร็จการศึกษามัธยมศึกษาตอนปลายหรือเทียบเท่า สายอาชีวะ ปวช.ทุกสาขา และเปรียญธรรม 5 ประโยค สำหรับพระภิกษุสงฆ์ หลักสูตรปริญญาตรี หลักสูตรต่อเนื่อง 7 เทอมสำหรับผู้จบ ปวส.อนุปริญญาตรี ในหลักสูตร 4 ปีสำหรับค่าใช้จ่ายในการศึกษานั้นอาจเป็นสถาบันมหาวิทยาลัยแห่งแรกที่มีค่าใช้จ่ายในการศึกษาในระบบเหมาจ่ายภาคเรียนละ 4,600 บาท สำหรับนักศึกษาใหม่และ 4,100 บาทสำหรับนักศึกษาเก่า เปิดการเรียนการสอน 3 ภาคการศึกษาคือภาคเรียนที่ 1,2และภาคเรียนฤดูร้อนอย่างไรก็ตามที่สำคัญมหาวิทยาลัยมกุฎราชวิทยาลัย วิทยาเขตสิรินธรวิทยาลัย ในพระบรมราชูปถัมภ์

ศูนย์การศึกษาชลบุรีแห่งนี้ ดำเนินการบริหารจัดการภายใต้หลัก “ปรัชญามหาวิทยาลัย ความเป็นเลิศทางวิชาการตามแนวพุทธศาสนา”ภายใต้หลักปรัชญาวิทยาลัยศาสนศาสตร์ คุณธรรมนำหน้า วิทยาเลิศล้ำ ชี้นำสังคม สอบรายละเอียดข้อมูลเพิ่มเติมที่สำนักงานศูนย์การศึกษาชลบุรี อาคารเรียนชั้น 2 ภายในวัดศรีมหาราชา อ.ศรีราชา โทร.038-314-195 ได้ทุกวันnui
ประเภทข่าว : ประชาสัมพันธ์
ข่าว : แพรวพราว
ภาพ : แพรวพราว


ส่งข่าวนี้ให้เพื่อน ส่งข่าวนี้ให้เพื่อน พิมพ์ข่าวนี้ พิมพ์ข่าวนี้


::
[ผู้นำชาวพุทธ 80 ประเทศ ร่วมประชุมวิสาขบูชาโลก ]
ผู้นำชาวพุทธ 80 ประเทศ ร่วมประชุมวิสาขบูชาโลก [view 198 ] :: 05 05, 2009 พระธรรมโกศาจารย์ อธิการบดีมหาวิทยาลัยมหาจุฬาลงกรณราชวิทยาลัย กล่าวถึงการจัดงานวิสาขบูชาโลก ซึ่งไทยเป็นเจ้าภาพ ระหว่างวันที่ 4-6 พฤษภาคม ว่า ขณะนี้มีผู้นำชาวพุทธประเทศทั่วโลก ตอบรับเข้าร่วมการประชุมแล้ว ....
[เมืองพัทยาเตรียมจัดงานเดิน วิ่ง สมาธิวิสาขะ พุทธบูชา ]
เมืองพัทยาเตรียมจัดงานเดิน วิ่ง สมาธิวิสาขะ พุทธบูชา [view 354 ] :: 05 06, 2008 วันวิสาขบูชา ซึ่งเป็นวันสำคัญทางพระพุทธศาสนา วันที่พระพุทธเจ้า ประสูติ ตรัสรู้และดับขันธปรินิพพาน องค์การยูเนสโกได้ประกาศให้เป็น วันพระพุทธเจ้า ถือเป็นวันสำคัญของโลกวันหนึ่ง ....
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Comment
Email :
Name :
CommentPP
กรุณาพิมพ์ตัวอักษรที่ท่านเห็นในภาพ
เพื่อป้องกัน ข้อความ ไม่เหมาะสมเข้ามาในระบบ
Security Code ::
::

SWINE FLU: Q&A The first death in Britain linked to swine flu comes after the World Health Organisation declared a pandemic.


Swine flu is a respiratory disease, caused by a strain of the influenza type A virus known as H1N1. The virus has made the jump from pigs to humans and is now passing easily from person to person. Swine flu is transmitted in the same way as other types of flu, through coughing, sneezing and touching contaminated surfaces.

What does a pandemic mean?

A disease is classed as a pandemic when it becomes a worldwide epidemic. According to the World Health Organisation (WHO), this means the virus is spreading in the community in two or more counties in one region of the world, and at least one country in another region of the world. A pandemic signifies phase 6 – the highest level of threat.

So far, the US has been struck by the most cases of swine flu, with more than 13,200 people affected. Mexico has also been badly affected, with more than 6,200 cases, followed by Canada, with about 3,000 cases. Experts are now watching countries like Australia, which has seen a leap in cases in recent days as the country enters its winter months.

What are the symptoms of swine flu?

At least 145 people have died so far from swine flu but the illness is mostly causing mild symptoms at present. Some health experts believe the virus could mutate and become more deadly as the UK moves into winter. Symptoms of swine flu include fever and flu-like symptoms such as a cough, sore throat, limb or joint aches and pains, and headaches. Some people have reported suffering from vomiting and diarrhoea.

What steps can I take to prevent catching swine flu?

Although it is impossible to eliminate the chances of catching swine flu, people can reduce their risk and help slow the spread of the virus. People should wash their hands regularly and catch coughs and sneezes in tissues which should then be promptly thrown away. The flu virus can linger on all types of surfaces for up to 24 hours and is easily transferred via the fingers to the mouth, nose or eyes. Alcohol-based gel or foam hand rubs can be very effective against viruses and bacteria. Anyone who is ill should stay at home until they feel better.

The NHS Swine Flu information line number is 0800 1513 513. Which groups of people are most at risk from swine flu? Seasonal winter flu usually strikes the elderly and very young but current indications are that swine flu is targeting people of working age. The suggestion is that older people may have some immunity to this type of flu from when they were younger. Groups at risk of complications include people on immunosuppressants, those with asthma or a chest disease and diabetics.


What treatments are available?

Flu viruses have the ability to change and mutate, which makes it difficult to predict exactly what will happen.

However, testing has shown that H1N1 can be treated with the antiviral drugs Tamiflu and Relenza, which comes in the form of an inhaler. These drugs are not a "cure" for swine flu but can help reduce symptoms and cut the length of time somebody is ill.

At present, the UK has enough Tamiflu to cover half of the population but orders are in place for 50 million doses – enough to cover 80 per cent of the population.

Pharmaceutical companies are working on a swine flu vaccine which will not be available until near the end of the year. No guidelines have yet been drawn up on who will get the vaccine first.

Swine flu prevention: tissues, catching germs, vaccination and masks Preventing the spread of germs is the single most effective way to slow the spread of diseases like swine flu until a vaccine is developed.

According to the NHS website , you can protect yourself and your family from swine flu by
• ensuring everyone washes their hands regularly with soap and water
• cleaning surfaces regularly

You can prevent a virus spreading to others by:
• always carrying tissues
• using tissues to cover your mouth and nose when you cough and sneeze • binning the tissues as soon as possible
• washing your hands regularly

CATCH IT. BIN IT. KILL IT. is a simple way to remember this.

You can also prepare now and in the build-up to a pandemic by:
• Confirming a network of ‘flu friends’ – friends and relatives – who could help you if you fall ill. They could collect medicines and other supplies for you so you do not have to leave home and possibly spread the virus.
• Knowing your NHS number and those of other family members and keeping them in a safe place. You will be able to find your NHS Number on your medical card or other items such as prescribed medication, GP letter or hospital appointment card/letter.
• Having a stock of food and other supplies available at home that will last for two weeks, in case you and your family are ill.

Masks
The Health Protection Agency (HPA) recommends that healthcare workers should wear a facemask if they come into close contact with a person with symptoms (within one metre) to reduce their risk of catching the virus from patients.

However, the HPA does not recommend that healthy people wear facemasks to go about their everyday business.

Why shouldn't the general public wear facemasks?
Because there’s no conclusive evidence that facemasks will protect healthy people in their day-to-day lives.

The virus is spread by picking up the virus from touching infected surfaces, or by someone coughing or sneezing at very close range – so unless you are standing close to someone with the virus, wearing a facemask will not make a difference.

There are concerns about the risks posed by not using facemasks correctly.

Facemasks must be changed regularly as they are less effective when dampened by a person’s breath. People may infect themselves if they touch the outer surface of their mask, or may infect others by not disposing of old masks safely.

Finally, wearing a facemask may encourage complacency. People need to focus on good hand hygiene, staying at home if they are feeling unwell, and covering their mouth when they cough or sneeze.

Vaccination

Is there a vaccine?

No. Influenza viruses change very quickly. For a vaccine to provide adequate protection it needs to be adapted to the particular strain in circulation.

Scientists are already working to develop a new vaccine for swine flu, but it could take up to six months to develop and manufacture enough supplies to meet what could be huge demand. The UK has agreements with manufacturers who will produce a vaccine when it becomes available.

It may take up to 12 months to have sufficient stockpiles to immunise 100% of the population.

Why does it take up to six months to produce a swine flu vaccine?
The flu vaccine production process is long and complicated. Traditional flu vaccine production relies on technology based on chicken eggs. This production technology is labour-intensive. To counter this, the government's plans include two manufacturers, only one egg-based, thus maximising chances of early development.

The flu vaccine production process is further complicated by the fact that flu virus strains continually evolve. Therefore, once a pandemic strain is identified and made available by the World Health Organization, it will take four to six months before a specific vaccine is available and evaluated for safety. However, it will be considerably longer before this vaccine can be manufactured in sufficient quantities for the entire population, given that international demand will be high.

Information from NHS Choices

SWINE FLU VIRUS APPROACHES PANDEMIC LEVEL SWINE FLU VIRUS APPROACHES PANDEMIC LEVEL [view 763 ]
The world is better prepared than ever before to deal with a pandemic thanks to five years of preparing to battle bird flu, World Health Organization officials
.... 28-04-2009

THE ROSÉ WINE EXPERIENCE AT THE GARDEN LOUNGE AMARI ORCHID RESORT & TOWER, PATTAYA


Time for a little romance! The pale pink blush colour introduces you to a delicate tantalising flavour… Spend a romantic evening in the cool atmosphere of the Garden Lounge, at Amari Orchid Resort & Tower.

Enjoy carefully selected Rosé wines, a non-stop parade of tapas, a 5-minute complimentary neck & shoulder massage and other delights all to the chilled sounds of live classical music. Smooth on the palate and gentle on the ears!

500 Baht net/person and remember... your glass is bottomless!

For reservations, please contact :
Dhaninrat Klinhom / Director of Public Relations Telephone: +66(0) 3841 8418
Amari Orchid Resort & Tower Fax: +66(0) 3841 8410
North Pattaya Beach Road, Email: dpr@orchid.amari.com
Chonburi 20150 Thailand Website: www.amari.comThe Sauvignon Blanc Wine Experience at The Lost Gallery Mantra Restaurant & Bar, Pattaya

Indulge this Friday 31st July 2009 from 18.30-20.30 hrs, tasting fine wines, in a calming atmosphere! Spend a relaxing evening at The Lost Gallery, Mantra Restaurant & Bar.

Enjoy carefully selected Sauvignon Blanc, a non-stop parade of tapas, a 5-minute complimentary neck & shoulder massage and other delights all to the chilled sounds of live classical music. Smooth on the palate and gentle on the ears!

500 Baht net/person and remember... your glass is bottomless!


For reservations, please contact 038-429-591
Posted By : Member PDN

Tel : -
Fax : -
Email : -
Web site : -

Address : -
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Thailand Web Stat

RAIMON LAND CELEBRATES COMPLETION OF THE HEIGHTS PHUKET


PHUKET; June 23, 2009 - Luxury property developer, Raimon Land, recently celebrated the completion and opening of its award-winning The Heights Phuket.

Construction of the exclusive 51 condominium units nestled atop a hillside overlooking Kata Beach was successfully completed on time and to all original specifications, with the project 100% owned by Raimon Land and officially registered with the Land Department and the Phuket Provincial Land Office.

With an overall value of THB 1,205 million, The Heights is now the only completed luxury project available in Phuket. The fast-selling project is 90% sold-out, with just five units available (both two and three bedroom units) with prices ranging between THB 21,365,373 and THB 41,413,840.

Raimon Land Chief Executive Officer, Hubert Viriot, pointed out that this was another outstanding achievement by the company as it continued to raise the bar in Thailand’s upscale property industry.

“The Heights provides an excellent example of the superb residences currently available through Raimon Land and I am certain this development will provide our owners with the long term value they expect from our company’s projects,” Mr Viriot said.The Heights, which won the Best Condo Development (Phuket) at the Thailand Property Awards 2008 and offers commanding views of Kata Bay, is designed to complement the site's established lush garden environment and embraces pioneering technologies and systems to minimise carbon emissions.

Owners have been receiving welcome orientation kits from the Raimon Land Customer Relations team as they move into their units as well as assistance from the common area property management team, which is set up with CBRE in the Juristic Office.

An onsite sales office is open seven days a week to receive enquiries and is also available to conduct inspections and face-to-face discussions.


The Heights Phuket Sales Office
Tel: +66 (0) 76 284 602
Fax: +66 (0) 76 285 383
251 Koktanod Road Kata, Karon, Phuket 83100
E-Mail: steve@raimonland.com

For more information, please visit www.theheightsphuket.com


The Heights Phuket
Nestled atop the hillside above Kata Beach, The Heights Phuket comprises 51 freehold condominium units and provides stunning views of the Andaman Sea. The development offers residents open terraces, expansive living areas, and the seamless spillover of indoor into outdoor spaces. Complete and ready to move in, The Heights Phuket was recognized as the Best Condo Development Phuket at the Thailand Property Awards 2008.

Concept & Design:
The Heights Phuket is an inspired contemporary expression designed to complement the site's unique natural environment.

Simple and functional, the interiors are a true fusion of East & West. Large open terraces, expansive living areas, and the seamless spillover of indoor into outdoor spaces reflect the modern-Asian design of the site. Using quality materials, natural finishes, as well as roof gardens and water features to reduce heat, The Heights Phuket offers harmonious living in its true form.

Facilities:
Residents at The Heights Phuket can enjoy a wide range of recreational choices at the local club house, including a fitness center, a free-form infinity pool, lap pool, kid's pool, sun deck and jacuzzi. Whether looking for a casual swim or an invigorating workout, residents can do so with the sparkling waters of the Andaman Sea as a backdrop.

Units:
A choice of 2-3 Bedrooms units ranging in size from 195 to 414 sq.m.

Specifications:
VISION COMES TO LIFE
As part of the overall package, The Heights Phuket residential units showcase an amazing range of special features designed to fit the dynamic needs and lifestyle of residents

SPACE
Each unit allows generous ceiling heights with concealed air conditioning units to maximize the panoramic views.

READY TO MOVE IN
Each unit comes with luxury bathroom fittings and fixtures, including a frameless glass shower enclosure supported by concealed instant electric water heaters. Quality built in kitchen and wardrobes are installed and finishes are timeless and durable to blend with the residents’ own personal tastes in loose furnishings.

SMART LIVING BY SIEMENS
Everything at the push of a button. Siemens provides the infrastructure in all units to create a "Smart Home" offering more convenience, less energy consumption and greater safety. This can include:

o Lighting Control System - stylish digital dimming, curtain control and hands free offer complete convenience. Lighting scenes can be set to enhance moods that can also be integrated with a sound system and curtain control

o Home Security - installations such as an enhanced alarm system and simulated occupancy will deter any intruder

o Lifestyle Software - wireless home office control for broadband and automated music systems

o Energy Saving - intelligent consumption management can reduce electricity bills and save money

o Remote Control - the entire home can be controlled with the touch of a button

ENTERTAINMENT & COMMUNICATIONS
TV outlets providing the living areas and bedrooms for local channels with provision for future cable TV connections to each unit as required An internal PABX system links the entry gate and reception with individual units.

CONVENIENCE, SAFETY & SECURITY

o Resident and visitor parking areas are distributed throughout the project
o Earthing and fire protection in accordance to international standards
o Smoke detectors used throughout each individual unit
o Fire alarm, fire extinguishers and emergency lighting in all common areas
o 24-hour on site security
o Back up water tanks and standby generators

Contact :
Sales Office Tel: +66 (0) 7628 4602
Fax: +66 (0) 7628 4466
Website: www.theheightsphuket.com
Posted By : Member PDN

Tel : -
Fax : -
Email : -
Web site : -

Address : -

A FACT FINDING MISSION ALONG JOMTIEN BEACH IN THE DAYS OF DESPONDENCY


My photographer and I set off along Jomtien Beach to prospect the assembled few, it would have been nice to have spoken to multitudes but this low season is most definitely the lowest anyone can remember.

The beach was effectively deserted, apart from a few clumps of Thais, most of whom were down from Bangkok for the weekend. It was a sad case of empty baht buses, forlorn motorcycle taxi drivers plaintively raising their eyes in anticipation at our approach only to resume their downcast appearances when we sadly declined their eager services. Dejected drink and snack sellers and deck chair purveyors likewise looked expectantly only to have their hopes dashed when we explained we were looking for holiday makers.

Our first takers were a couple of swarthy, lonesome individuals we initially mistook for Azerbaijanis, who seemingly spoke no language known to man. Eventually, it transpired they were Iranians called Ali and Baba, respectively – no kid! Here they were, apparently for a holiday, but they weren’t quite sure. It seems they were from Tehran. We expressed our sympathy over their fellow countrymen’s plight over their elections, the seven or eight people killed in protests and 500 people arrested, but I fear our commiserations fell on deaf or non-comprehending ears, so we bid them adieu.Our next encounter was with a trio of men we thought were Russian from their guttural speech and baleful looks when they eventually deigned to speak to us. It turned out they were, in fact, German, all named Kurt, apparently; very fitting considering their manners, I thought. They gave us short shrift saying something like “Nix spraken ze Englisch” when I politely asked them. And on to the next far flung group. This time we were in luck, a Russian family who apparently were completely in love with Thailand. However, “Luv de Thais” was the only intelligibly phrase we managed to get out of them, but at least they were willing and eager to speak, sadly mostly in Russian.We were then nearly corralled by a near desperate banana boat tout, who would have loved to take us for a spin and dip, but even if we’d had the time, I had my one and only experience of a punch-drunk banana boat bandit many moons ago, never, ever to be repeated! After literally shredding my knuckles and rendering them red raw because there was no plastic covering on the security rope, the demented banana boat must have thrown me and my companions in the briny at least 12 times. I lost my wallet, watch and a gold bracelet on that occasion. “No I don’t think I’ll take you up on your kind offer,” quote I. Our next close encounter was with Willi, a Dutchman, who said yes he was here on holiday – for 1 year! He was going back to Tulipland for four weeks and then returning here. He was absolutely blissed out by Thailand and Pattaya in particular, and no amount of airport protests or swine flu epidemics were going to keep him away.For our next mini-interview, we had to trudge seemingly miles up the beach before we encountered anyone else who looked as though they might be willing to share their experiences. Another German glowered at us, as we approached, presumably something to do with the bevy of Thai delectables he had in tow, so assuming he, too, was called Kurt, we passed them by. Then we eventually managed to find someone, one of the 4.2 billion who not only spoke the most widely spoken language in the world, but was actually willing to be interviewed without snapping at our heels or throats.

This affable type was an Ozzie named Ian, down with two compatriots and a trio of Thai friends, Nit, Nair and Sammy, from Bangkok for a weekend’s relaxation in Fun City, and after 10 days back to Oz. A wandering representative from a worldwide advertising company by the name of Look Media, Ian was very impressed with Jomtien. That the beach was virtually deserted didn’t faze him, in fact he preferred it. He expressed his commiseration with the sad events which had partially deterred people from coming here, namely the airport fiascos, riots and now the Swine flu. But for him, there was no place like it or the Thai people – the friendliest people on Earth , he reckoned. No amount of troubles or economic woes would deter him, or anyone else he knew. They were all extremely taken by the Thai amiability, Ozzie wives included, so much so they couldn’t get enough of the country, its people and culture.

Recently, the Australian currency has had a bad patch, comparatively speaking, but now it is rising again, so he predicted his countrymen would be here in their hordes again before too long. After all, with the value for money and the friendliness, especially of the Sheilas, nothing would keep them away. Let’s hope we get some similarly inclined people, then all our recent woes and despondency will be history and hope and smiles will be restored to the faces of our Thai hosts.
sorn
Feature Type : Travel & Leisure

“THE BEACHES” - THE ONGOING QUANDRY OF PATTAYA’S PRESTIGIOUS DEVELOPMENT


Many people will be concerned about what is probably the most prestigious development in the whole of the Eastern Seaboard, namely the Beaches Water Theme Park and Hotel Development. It has been lauded in the media as being Pattaya’s claim to fame and we have all been expecting great things from it.

However, after a colossal amount of time, it still shows no sign of breaking ground and a few weeks ago we learnt about a mammoth scam having been perpetrated by its Vice President of Sales and Marketing, George Morgan. Avid readers will have already seen PDN’s coverage of this, those who haven’t can follow the link below.

Apart from Thai Ratch, which published the report in Thai, virtually no other publication has had a word to say, apart from us and Thai Visa.com, the comments from their forum I take the liberty of reproducing as follows: “Vp Of "the Beaches" Condo Project Arrested For Fraud, 100 million in depositors money lost? To which the reply “Another blow to the Pattaya property market”. The facts of the matter are that rather than Bt100 million, it is nearer Bt200 million, according to one informed source. Another commentator on Thai Visa said “I am sure we will hear about more of these incidents before this current ‘downturn’ is over so people should insist the money goes into Escrow before paying anything to anyone.”Accordingly, wishing to find why everyone was keeping silent, which is extremely unusual in this town, to say the least, we at PDN felt we had no option but to go and speak personally to the developer, Mr.Laikat Dhanji, himself. This we did and were well received. We were told the reason for the media silence was that the Crime Suppression Unit (CSU) had put a blanket of silence around George Morgan’s scam, so as not to jeopardise the court hearing.

Mr. Laikat told us he was completely oblivious to the whole racket and the first he had heard about it was when a client notified him of the scam, after which he, himself, had called the CSU. Apparently, George Morgan had forged the company seal and was telling the clients he dealt with that he had a special deal and could offer them 50% discounts, but they should tell no-one what he was offering otherwise the contracts would be cancelled by the boss i.e. Mr. Laikat; by this method, he maintained secrecy, which is how, presumably, he was able to pull off the scam.

We then asked the question on everyone’s lips, “Are you prepared to recompense the clients who have lost out?” Mr. Laikat replied that it was on George’s shoulders and was not his responsibility. What Mr. Laikat wanted, he said, was for clients who had suffered to attempt to sue George Morgan, themselves, rather than his company.

We then asked the other salient question, “When is the Beaches going to get off the ground, that is, to actually start building?” to which Mr. Laikat replied that the schedule had now been changed. Rather than starting to build the hotels, first, which had been held up at the bureaucratic level due to constant changes in the EIA (Environusntal Impact Assessusnt) regulations, the order of construction was going to start with the building of the Water Theme Park, which he assured us is due to start at the end of July or early August.

Now, we were prepared to let things ride and see what happened, but a few days ago PDN was approached by one of The Beaches’ major agents, Farang.ru, a Russian real estate agency active all around Thailand, who were very concerned about certain of their clients’ contracts with the Beaches, namely, that virtually all of them had different seals and signatures on them.

The MD of Farang.ru, Mr. Grant Babinyan, told PDN that they had dealt virtually exclusively with George Morgan, who had always been represented by the company as being their main interface with the world, so when anyone ever called at the Beaches sales office, they were automatically directed to George. Consequently, of the 10 contracts all told that they have with the company, they are not sure whether any are bona fide or not and so far, nobody at the Beaches is prepared to clarify matters.Mr. Grant Babinyan

Mr. Grant, as one might expect, is extremely concerned about the whole matter, as it reflects badly on his company’s reputation. His clients, likewise, are extremely anxious, mainly because they don’t know where they stand. Other companies suffering problems over the economic downturn who have put their projects on hold have in some way reassured their clients by returning their investments in full, or giving them cast iron assurances that their investments are safe. This The Beaches has manifestly failed to do. Mr. Grant is even prepared to return the 3% commission he received and is even considering recompensing his clients himself. As it happens, all Mr. Grant’s clients have given him power of attourney to take either George Morgan or The Beaches to court to get soME satisfaction, one way or the other.

One suggestion put forward by Mr. Grant to Mr. Laikat was that he should honour the contracts, regardless. This would solve all the problems but this, so far, has not met with Mr. Laikat’s approval. Another of Mr. Grant’s clients apparently paid his investment directly into the Beaches’ account and was given a fake contract in return. Mr. Grant brought this to Mr. Laikat’s attention and he agreed to give Mr. Grant’s client a bona fide contract instead, but so far, this has not been forthcoming.

Mr. Grant, as one might surmise, is extreusly frustrated and is at a loss as to what to do about his clients’ suspect contracts. “And what about the future?” he asks. Perhaps the answer is to put any funds in an Escrow account, which at least safeguards the client’s money. Another problem arises here, however. Thai banks, although they have the necessary procedures in place to handle Escrow, are reluctant, for reasons best known to themselves, to facilitate that route. The other solution is one which investors are increasingly pursuing, namely only to buy when a project is finished and can be seen in all its glory. The appeal of buying off-plan (i.e. before completion) with all its promises of high yields has become decidedly tarnished.


As for the Beaches, we at PDN, on behalf of all our readers and interested parties, would like to see justice done and cheated clients recompensed, otherwise the damage to the Pattaya property market will be incalculable, especially as The Beaches is the only (supposedly) ongoing flagship project.

We should like a clear statement once and for all from Mr.Laikat Dhanji as to what is happening, both as regards the scam perpetrated by George Morgan and when, if ever, the Beaches is going to materialise. This we hope to bring to you in a couple of days, when we have finally managed to interview Mr. Laikat again, until then we, like everyone else, are on tenterhooks.

FARRAH FAWCETT - SEX ICON AND MOVIE STAR LOSES HER BATTLE AGAINST CANCER


Mary Farrah Leni Fawcett, sex symbol and 70s icon of a liberated women, as leading actress in the popular TV crime series, Charlie’s Angels, died on June 25 at St. John’s Heath Center in Santa Monica, California, after a three-year battle against rectal cancer that was publicised on TV in the form of a video diary documentary called Farrah‘s Story that attracted almost nine million viewers.

Effectively an obituary, a commentator on one of the UK media websites, succinctly summed up her appeal: “Farrah was what every woman wants to be - beautiful, talented, rich, and in charge of her own destiny”.

While an art student at the University of Texas in Austin and already drawing attention, initially from her peers who voted her one of the 10 most beautiful women on campus, Farrah began modelling for a clothing store, and later for Ultra Brite toothpaste and Wella Balsam shampoo. She was subsequently spotted by Hollywood publicist David Mirisch, who was instrumental in persuading her to drop out, albeit reluctantly, to pursue a show-biz career.

She starting by playing guest roles in popular prime time TV series, like "I Dream of Jeannie" and "The Partridge Family", as well as in films including "Myra Breckinridge" (1970) and "Logan's Run" (1976), in between marrying Lee Majors, in 1973, who later became the star of The Six Million Dollar Man.

However, it was as Jill Munroe, one of a trio of liberated, seductive, crime-busting, female, private detectives, along with Jaclyn Smith and Kate Jackson, in the hit show, Charlie's Angels (1976) that represents her main claim to fame. She had apparently got the part after posing seductively for her notorious publicity poster, a skimpy red swimsuit, which launched her as an international, iconic sex symbol and sold a record 12 million copies. It was an image that was to emblazon the walls of a multitude of adolescent boys, worldwide, and sent myriads of females into hair salons to emulate her trademark feathered curly blond mane, which The New York Times once hailed as "a work of art ... emblematic of women in the first stage of liberation -- strong, confident and joyous." Fawcett's distinctive profile, with its iconic hairstyle, subsequently also appeared on numerous T-shirts, posters and dolls.In the swimsuit poster, her nipples are noticeably prominent, not really that audacious considering it was the tail end of the Flower Power era, when hordes of young women in the West burnt their bras, but it was to be the leitmotif of Charlie's Angels, and apparently set the trend for "Jiggle TV". When asked later to account for the popularity of the programme, she commented: "When the show was No 3, I figured it was our acting. When it got to be No 1, I decided it could only be because none of us wears a bra." She apparently attempted to rekindle her image as a sex symbol in 1995, when after plastic surgery at the age of 50, Farrah posed partly naked for Playboy magazine, following this up with a Playboy video, called All of Me, in which once again she was virtually nude. She apparently felt a new-found freedom, stripped of conventional restrictions.Despite the fact that it was the role by which Farrah is most remembered, she only stayed with Charlie's Angels for one season, making a few subsequent guest appearances because of contractual obligations. The next few movie roles which followed were somewhat lightweight, and it was not till she apparently found her metier as an abused woman, first in ‘The Burning Bed’ (1984), for which she was nominated for an Emmy, and subsequently in ‘Extremities,’ both the stage and movie role, as a rape victim, which earned one of her six Golden Globe nominations. She also played Woolworth heiress Barbara Hutton, Nazi hunter Beate Klarsfeld and photojournalist Margaret Bourke-White. In 1997, she won acclaim for her role the wife of a philandering minister in ‘The Apostle’.

2005 saw her as host of a reality-type programme, "Chasing Farrah”, which gave a blow-by-blow account of her life. This was an angle taken up by the media, which delighted in chronicling her real life abuse at the hands of several boyfriends. The media also made much of a guest appearance on "The Late Show With David Letterman" in 1997, in which some commentators accused her of being on drugs.


Her first diagnosis of rectal cancer in 2006 engendered a modicum of sympathy. This also grew substantially during the airing of her video diary, Farrah's Story, where she recounted her three-year vain attempt to seek cures in Germany and the US, and the accompanying painful treatments and failed remedies. NBC estimates almost nine million viewers avidly followed the saga. She had also intended to publicise her struggle against cancer with the help of the videographer from "Chasing Farrah” in a further documentary to be called "A Wing and a Prayer", but nothing came of it.

Long-term boyfriend, Ryan O'Neal broke the news of her death, saying “After a long and brave battle with cancer, our beloved Farrah has passed away. Although this is an extremely difficult time for her family and friends, we take comfort in the beautiful times that we shared with Farrah over the years and the knowledge that her life brought joy to so many people around the world."

Jaclyn Smith, co-star of Charlie’s Angels, for her part, said "Farrah had courage, she had strength and she had faith. And now she has peace as she rests with the real angels".

FORMER POLICE VOLUNTEER CAUGHT IN PATTAYA STING OPERATION


Two Thai men, one a former member of the volunteer police, were arrested on drugs charges following a sting operation carried out by the Chonburi police on the 25th June 2009 in Central Pattaya.

At 3:00 pm Police Lieutenant Colonel Chaigrit Tong-Inn, Police Lieutenant Kumpanart Ritpetchnil and their Chonburi investigatiion team, caught the two suspects red-handed in possession of Yah Bah tablets when they arrived at a pre-determined meeting place at Soi Dum-Dang , Central Pattaya road, Moo. 9, Nongprue, Banglamung.

One of the suspects, Mr. Somsak Mahamud, [36], a former volunteer police for the Roi Lang community, was found to be in possession of 70 Yahbah tablets worth 12000 baht. A further 100 tablets were found in a plastic bag hidden in the charger socket of the suspects’ car, a black Toyota Vios No. 6133, Chonburi. Mr. Somsak and his accomplice, Mr. Amnart Poh Ngern, [22], were both taken into custody.

The Chonburi investigating team discovered that Mr. Somsak, who also had a reputation for illegal money lending, was on a waiting list to be penalized for previous charges of drugs distribution, following his arrest in Chacherngsao province for carrying 200 Yahbah tablets from an agent named “K”. He had bought the drugs for 25000 baht and sold them for 30000 baht.On that occasion he was lucky to be put on the waiting list, requiring him to report to the police on a regular basis. This time, however, he would be sent to the local Pattaya police for further processing, where he can expect a more severe punishment.


may
News Type : Crime
Story : Jirawat
Photo : Jirawat
Translater : Sirithanon


E-mail to a friendSend news to your friends Print this news Print this news
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Comment
Email :
Name :
Comment
Type the characters you see in this picture
This helps us prevent automated programs and spam.
Security Code ::
::

THAILAND SEES 43 NEW H1N1 CASES, DROP FROM PRIOR NUMBERS


BANGKOK, June 21 – Thailand’s Ministry of Public Health on Sunday revealed 43 new H1N1 cases, a lower number of additional cases – a drop almost by half, compared to the daily number of new infections reported earlier this week, according to Dr. Somchai Chakrabhand, Director-General of the Disease Control Department.

Dr. Somchai said he believed preventive measures in schools are effective to contain the spread of the new virus as the number of the new infections among students has dropped.

However, health agencies will continue monitoring the situation because new infections can increase again.

Dr. Somchai was due to meet operators of tutorial centres in the Ngamwongwan area Sunday afternoon as students are still attending supplemental classes, even though their schools closed last week to contain the outbreak through sanitization measures.

He will ask the tutorial centres to provide make-up classes for students if large numbers of their students become sick, so they can stay home to rest.

Despite closure of their regular classes, most tutorial centre students opt to attend their supplemental classes as the fees are quite high and their families don’t wish to lose the investment.

The H1N1 cases among students are spread among a number of schools, it is possible that the spread of the new virus occurred at tutorial schools which are crowded. Cramped space in classrooms may cause flu transmission, he said. (TNA)

PM DENIES HIDING NUMBERS OF FLU CASES, INFORMATION


BANGKOK, June 16 -- Prime Minister Abhisit Vejjajiva on Tuesday reassured the public that the numbers of Thailand’s confirmed A(H1N1) flu patients and relevant data had not been hidden or manipulated by the authorities.

The prime minister said the Public Health Ministry will continue to report information regarding the numbers of confirmed Influenza Type A (H1N1) cases and other relevant facts with transparency.

Mr. Abhisit spoke with journalists after discussing Thailand’s current H1N1 virus situation with Minister of Public Health Witthaya Kaewparadai.

The premier expressed confidence that the public will not panic in response to the announcements of increasing numbers of flu patients.

The public needs to know the current flu situation and the seriousness of the outbreak in the country, Mr. Abhisit affirmed.

Still, he also said the government neither had a plan to step up preventive measures to the level of temporary border closures, nor to limit cross-border and international travel.

The health ministry on Tuesday confirmed a further 109 influenza cases, raising Thailand’s total numbers to 310. No fatalities were reported. (TNA)

may
News Type : Thailand news
Story : Methawee
Photo :
Translater :


E-mail to a friendSend news to your friends Print this news Print this news

FIRST 2 SWINE FLU-RELATED DEATHS IN THAILAND


Thai health officials announced the country‘s first two swine flu-related deaths, saying Saturday that both patients had other health problems, including pneumonia.

“A 40-year-old Thai woman died June 20 at a Bangkok hospital, while a 42-year-old Thai man died Saturday at a hospital in Chonburi” , Public Health Ministry Deputy Permanent Secretary Dr. Paichai Warachit said.

Paichai said her office was only told late Friday about the woman's death. It was unclear where the two contracted the virus, and the ministry refused to identify them.

It is confirmed that the two patients died because of the H1N1 virus and also because they had pneumonia, Paichai said.
The Public Health Ministry said more than 1,200 people have contracted swine flu as of Saturday, including seven Navy cadets. Most have recovered, though 16 remain in the hospital. None was in critical condition.

may
News Type : Thailand news
Story : Methawee
Photo :
Translater :

7 THAI NAVY CADETS TEST POSITIVE FOR SWINE FLU


Seven navy cadets inSattahip have tested positive for swine flu and 200 more have developed flu symptoms, an official said Thursday as the country reported 69 new cases, bring the national total to 1,054.

Navy Commander Admiral Kamthorn Pumhiran said the seven cadets who tested positive for the H1N1 virus were at Sattahip Naval Base.

He said about 200 other cadets with flu symptoms have been isolated in separate quarters at the base. They are all in stable condition and are being tested for the virus.

Thailand's Public Health Ministry confirmed 69 new cases of swine flu, bringing the country's tally to 1,054.

Prat Boonyavongvirot, the ministry's permanent secretary, said Thursday most patients had fully recovered and only 17 remained hospitalized. None were in critical condition.

The health ministry has proposed a plan to appoint one guard at each of the country's 145 prisons to monitor for signs of outbreaks and work with the ministry to prevent the virus from spreading, he said. No infections have been reported in Thai prisons.


may
News Type : Thailand news
Story : Natthaphumin
Photo : Natthaphumin
Translater :


E-mail to a friendSend news to your friends Print this news Print this news
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Comment
Email :
Name :
Comment
Type the characters you see in this picture
This helps us prevent automated programs and spam.
Security Code ::
::


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

The messages you read here are opinions from the public and posted into the Forum automatically. The systems owner is not responsible for any content in the Forum or any comments posted. There is no proof that the contents posted are genuine or not, even if the name of the poster is real, th erefore, please use common sense when reading the Forum. If there are topics which are against the law or immoral, please contact webpdn@gmail.com for us to review, for possible deletion from the system.

If you have any interesting article or message of public interest and would like to post the topic, please e-mail to editor.pdn@gmail.com The editor will consider it for posting on our website. Thank you.
Thailand Web Stat

POLICE TO RED SHIRTS: DON‘T BLOCK ACCESS TO GOVERNMENT HOUSE, STATE OFFICES


BANGKOK, June 27 – Thai police have warned anti-government protesters from the red-shirted United Front for Democracy against Dictatorship (UDD) not to block access to Government House or its surrounding areas, in apparent response to protester projections that 25,000-30,000 Red Shirts will join the rally at Bangkok’s Sanam Luang Saturday evening, according to Bangkok Metropolitan Police chief Pol. Lt. Gen. Worapong Chewpreecha.

Pol. Lt-Gen. Worapong said police will search UDD demonstrators for weapons if they move to the Army headquarters and nearby Government House, and protesters will be arrested if found with weapons.

Sanam Luang, Bangkok’s largest public square and meeting place, in front of the Grand Palace and the Temple of the Emerald Buddha, is the capital’s primary traditional focus for protests and other demonstrations.

Concerned police officers met Friday night to discuss security measures for the rally, which is demanding that the coalition government of Prime Minister Abhisit Vejjajiva dissolve the House and hold fresh elections. Gen. Woraphong chaired the meeting.

Officials believe the rally will not continue for a long period, but police and army personnel are being deployed at critical government offices and intersections, and roads leading to Government House will be closed to prevent the protesters from intruding into the prime minister’s office.

The UDD Red Shirt protesters on Saturday, April 11 stormed the hotel in the eastern seaboard resort of Pattya where the Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) summit was being held, forcing Mr. Abhisit to cancel it.

The protesters rampaged in the capital on the following two days, Sunday and Monday, in a series of encounters which left two men shot dead and 123 persons, both protesters and security personnel, wounded or injured, forcing Mr. Abhisit to impose emergency rule.

Deputy Prime Minister Suthep Thaugsuban, who oversees Thailand’s domestic security affairs, said police and military will be alert, “on the lookout for any ‘third-hand’ which might aggravate the situation” during Saturday’s rally. (TNA)

may
News Type : Thailand news
Story : Methawee
Photo :
Translater :


E-mail to a friendSend news to your friends Print this news Print this news
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Comment
Email :
Name :
Comment
Type the characters you see in this picture
This helps us prevent automated programs and spam.
Security Code ::
::


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

The messages you read here are opinions from the public and posted into the Forum automatically. The systems owner is not responsible for any content in the Forum or any comments posted. There is no proof that the contents posted are genuine or not, even if the name of the poster is real, th erefore, please use common sense when reading the Forum. If there are topics which are against the law or immoral, please contact webpdn@gmail.com for us to review, for possible deletion from the system.

If you have any interesting article or message of public interest and would like to post the topic, please e-mail to editor.pdn@gmail.com The editor will consider it for posting on our website. Thank you.
Thailand Web Stat

Peanut butter 'wards off heart disease', say scientists


Peanut butter sandwiches could be the secret to beating heart disease, says a study.

Snacking on peanuts or peanut butter at least five days a week can nearly halve the risk of a heart attack.

The nuts are thought to lower bad cholesterol, help reduce inflammation in the body and boost the health of blood vessels around the heart.

Between 1980 and 2002, researchers at Harvard Medical School analysed the diets of more than 6,000 women who had type 2 diabetes, which increases the risk of heart attack and stroke.

All the volunteers completed food questionnaires every two to four years.

When the researchers matched up the results with data on how many went on to suffer heart attacks or strokes, they found those regularly eating peanuts had the greatest protection.

In a report on their findings, published in the Journal of Nutrition, they said the risk was reduced by up to 44 per cent.

'Consumption of at least five servings a week of one ounce of nuts or one tablespoon of peanut butter was significantly associated with a lower risk of cardiovascular disease,' they said.

In the UK, poor diet and lifestyle has led to a surge in cases of type 2 diabetes, from 1.5million five years ago to 2.25million now.

Ellen Mason of the British Heart Foundation said: 'It is beneficial to include nuts in our diets as they are low in the saturated fats that raise our cholesterol.

'However peanut products can be full of added sugar or salt so check the label first. Also don't forget that nuts are high in overall calories.

'Eating more of one food in isolation will not make a dramatic difference to your health if you are inactive and don't have a balanced diet.'

Michael Jackson: The world pays tribute to King of Pop


(CNN) -- From street corners, buses and subways to phone calls, e-mails, text messages, online posts and tweets, people around the world commented, pondered, and paid tribute to pop legend Michael Jackson, who died Thursday afternoon in Los Angeles. Around midnight at London's Leicester Square, as news of Jackson's death spread, Luis Carlos Ameida and his friends were surrounding a car listening to the star's music.

Ameida said he'd gotten tickets to see Jackson at his "This Is It" concerts beginning on July 13 in London.

"From a young age, you know, I used to have the video game," said Ameida. "I used to have the white suit, and I'd wear it on my birthday. I used to moonwalk ... I remember my mum used to send me to lessons to be like Michael Jackson. And when I heard the news, I had tears in my eyes because of that connection I had because of all the songs he used to play."

In Glastonbury, southern England, where one of the world's largest music festivals was to kick off Friday morning, initial rumors and then confirmation of Jackson's death added to confusion and then shock among festival goers. Video Watch British fans react »

"As I was walking back through the crowd it was the word on everyone's lips," Sally Anne Aldous, 29, told CNN over the phone. Photo Reaction from around the world in pictures »

Backstage, Michael Jackson songs were being played in tribute, and fans talked of an impromptu memorial for the late singer at the "Stone Circle," a neolithic monument in the grounds of the venue.
Don't Miss

* Jackson's death stuns fans at Glastonbury
* In depth: Michael Jackson
* iReport.com: Share your memories of Jackson

In Adelaide, Australia, Christos Winter of the MJ Fan Club had organized a petition to bring Jackson to tour there. "It didn't matter if you were 60, 40 or 20 like I am. Michael Jackson's music just spoke to everyone ... It was always uplifting and happy music," Winter told CNN.

Tributes appeared on YouTube and CNN's iReport.

"I remember growing up in the Middle East, influenced, enjoying his music, waiting for his albums," CNN iReporter Rany Freeman, an Egyptian living in Canada, said in a video submission. "Regardless to his strange behaviors or questionable events that happened to his life, let's remember him as the great entertainer he was."

Another iReporter, Peter Maiyoh, a Kenyan student studying in the U.S. city of Kansas, Missouri, called Jackson "the voice of change," saying "he was there before Tiger Woods, before Michael Jordan, even before Barack Obama ... I hope people remember him for the work he did."

On a Facebook page dedicated to Michael Jackson, fans across the world left hundreds of messages in languages ranging from French and Spanish to Japanese and Hebrew. Video Watch fan reaction in Tokyo, Japan »

"SHANGHAI WILL MISS YOU! NOT JUST SHANGHAI!..EVERYONE IN THIS WORLD WILL MISS YOU! WE LOVE YOU MICHAEL!!!" wrote Vrishti Bhowmik.

Kase Ng, a 24-year-old manicurist and member of the Michael Jackson Hong Kong Fan Club, told CNN by phone she had been planning to go with four friends to his August 1 concert in London. Video Watch fans in Hong Kong, China, react »

Expressing sadness and shock over Jackson's death, Ng recalled being inspired by an interview he once gave to Oprah Winfrey. "He said if you have power, try to give it back and help the others, and I will try to do that," she said.

At a music store in Beijing, China, Jackson songs were being played, and his albums were put on special display. "I rather enjoyed it (his music) because in my family my brother's generation likes his music," said customer Xu Wei. "Many, many people in China like him a lot." Watch reaction from around the world

Although Jackson never played in mainland China, his music was among the first in the West made available there, as the peak of his popularity during the 1980s coincided with the opening up of the communist country.

On Friday, Chinese netizens had set up a Web site memorial to Jackson, and on Fanfou.com, China's version of Twitter, the pop star has become the most popular tag.

Fanfou user Layla Suen, or "Leilajiang," of Shenyang city in Liaoning province wrote about her memories of Jackson: "When I was only four, my brother demanded that I learn his 'Thriller.' It was the second song I've ever learnt (the first one being something taught by the kindergarten teacher). Everytime I sing it at my kindergarten it would scare a bunch of little children."

Chinese blogger and media commentator Michael Anti wrote on his Facebook page: "So sad about Jackson's Death, for my English first name is really named after him when I was a freshman."

Ethan Zuckerman, a fellow of the Berkman Center for Internet and Society at Harvard University, tweeted in the hour after Jackson's death was announced, "My twitter search script sees roughly 15% of all posts on Twitter mentioning Michael Jackson. Never saw Iran or swine flu reach over 5%."
advertisement

As Jackson's death quickly overshadowed all else Friday, commentators worried that the world would forget about political developments in Iran.

"Am I the only one who thinks that Michael Jackson's passing is the worst thing that could have happened to the protesters in Iran?" wrote Melissa Cohen, or mcohen00, on Twitter.
E-mail to a friend E-mail to a friend
Share this on:
Mixx Facebook Twitter Digg del.icio.us reddit MySpace StumbleUpon
| Mixx it | Share

King of Pop Michael Jackson is dead - LA Times


LOS ANGELES (Reuters) - Michael Jackson, the child star turned King of Pop who set the world dancing to exuberant rhythms for decades, died on Thursday, the Los Angeles Times said. He was 50.
U.S. pop star Michael Jackson speaks during a news conference at the O2 Arena in London March 5, 2009. (REUTERS/Stefan Wermuth)

"Pop star Michael Jackson was pronounced dead by doctors this afternoon after arriving at a hospital in a deep coma, city and law enforcement sources told The Times," the newspaper reported on its website.

Jackson had been taken ill at his home and found not breathing by paramedics who rushed him to a hospital, the paper said.

The paper's report followed news of Jackson's death first reported by the TMZ entertainment website, which said that the singer suffered a cardiac arrest. There was no immediate comment from spokespersons for Jackson.

Known as the "King of Pop," for hits that included "Thriller" and "Billie Jean," Jackson's dramatic stage presence and innovative dance moves were imitated by legions of fans around the world.

His one-gloved eccentric style also earned him plenty of critics and another nickname, "Wacko Jacko."

Jackson, who had lived as a virtual recluse since his acquittal in 2005 on charges of child molestation, had been scheduled to launch a comeback tour from London next month.

TMZ said on its website that Jackson suffered a cardiac arrest on Thursday afternoon at his Holmby Hills home and paramedics were unable to revive him. "We're told when paramedics arrived Jackson had no pulse and they never got a pulse back," the site said.

Earlier, the Los Angeles Times said the singer had been rushed to a Los Angeles-area hospital by fire department paramedics. The newspaper said paramedics performed cardiopulmonary resuscitation at the singer's home before taking him to the UCLA Medical Center hospital.

COMEBACK CONCERTS

Jackson had been due to start a series of concerts in London on July 13 running until March 2010. The singer had been rehearsing in the Los Angeles area for the past two months.

The shows for the 50 London concerts sold out within minutes of going on sale in March.

His lifetime record sales tally is believed to be around 750 million, which, added to the 13 Grammy Awards he received, makes him one of the most successful entertainers of all time.

There were concerns about Jackson's health in recent years but the promoters of the London shows, AEG Live, said in March that Jackson had passed a 4-1/2 hour physical examination with independent doctors.

New Yorkers and tourists in the city's Times Square were shocked at the news of Jackson's death.

"I don't know what to say. It's sad, it's really, really sad," said Nicole Smith, an 18-year-old student from Brooklyn, New York, in Times Square. "My mother was a fan. I listened to his music."

"I'm shocked. I thought someone was lying to me when I first heard it. I was a fan from when he was a little boy and then he got weird," said Sue Sheider, 51, a teacher from Long Island.

CHILD STAR TO MEGASTAR

Jackson was born on Aug. 29, 1958, in Gary, Indiana, the seventh of nine children. Five Jackson boys -- Jackie, Tito, Jermaine, Marlon and Michael -- first performed together at a talent show when Michael was 6. They walked off with first prize and went on to become a best-selling band, The Jackson Five, and then The Jackson 5.

Jackson made his first solo album in 1972, and released "Thriller" in 1982, which became a smash hit that yielded seven top-10 singles. The album sold 21 million copies in the United States and at least 27 million worldwide.

The next year, he unveiled his signature "moonwalk" dance move while performing "Billie Jean" during an NBC special.

In 1994, Jackson married Elvis Presley's only child, Lisa Marie, but the marriage ended in divorce in 1996. Jackson married Debbie Rowe the same year and had two children, before splitting in 1999. The couple never lived together.

Jackson has three children named Prince Michael I, Paris Michael and Prince Michael II, known for his brief public appearance when his father held him over the railing of a hotel balcony, causing widespread criticism.

(Additional Reporting by Jill Serjeant in Los Angeles and Michelle Nichols in New York)

Copyright © 2008 Reuters

Economy likely to pick up in 2nd half, says card giant


BANGKOK, June 25 (TNA) – Thailand’s economy is projected to pick up in the second half of this year, in response to the government’s additional measures to stimulate the economy, according to a credit card giant.

Niwatt Chittalarn, president and chief executive officer of Krungthai Card (KTC), said he believes the Thai economy will gradually recover in the rest of the year, bolstered by the government’s issuance of additional economic stimulus measures.

He conceded, however, that partial payments by credit card holders and missed payments had increased slightly during the current economic slowdown.

Additionally, the number of new KTC card holders this year will decline since the screening of new customers is more strict.

Simultaneously, KTC joined with Thai Airway International to launch the “Exchange One, Fly Two” campaign aimed at holders of Royal Orchid Plus KTC cards.

Under the campaign, the card holders could redeem points for one THAI ticket for two passengers made available for every routes of the national carrier. (TNA)Business News : Last Update : 09:06:34 25 June 2009 (GMT+7:00)
Archives

• Thailand set to welcome Chinese investors, says PM Abhisit
• Thai exports may shrink to lowest level in 18 years
• China calls for boosting trade, investment in east Asia
• Finance minister vows capital market restructuring
• Economy likely to pick up in 2nd half, says card giant
• Thailand, China agree to push for closer trade and tourism ties
• Thai PM Abhisit meets Chinese PM Wen Jiabao

Finance minister vows capital market restructuring


BANGKOK, June 25 (TNA) – Finance Minister Korn Chatikavanij on Wednesday pledged to forge ahead with the planned restructuring of Thailand’s capital market.

Speaking of an approach to restructuring the Stock Exchange of Thailand (SET), he said the Committee on Capital Market Development would meet soon to consider advantages and disadvantages of restructuring.

In the past, all parties concerned affirmed the restructuring would have more advantages than disadvantages.

Mr. Korn reiterated that the move would not lead to a transfer of the market monopoly from the state to the private sector as with the privatisation of state enterprises because it could not benefit consumers.

He expected the committee would be able to complete some points of the restructuring within the next 1-2 months.

Mr. Korn said the capital market needed restructuring because the government wanted to provide the capital source at lowest costs for entrepreneurs at all levels.

“Depending on banks as the capital source put entrepreneurs at a disadvantage. Should they have alternative capital sources in the capital market, it would help reduce their burdens,” he said. (TNA)Business News : Last Update : 09:09:39 25 June 2009 (GMT+7:00)
Archives

• Thailand set to welcome Chinese investors, says PM Abhisit
• Thai exports may shrink to lowest level in 18 years
• China calls for boosting trade, investment in east Asia
• Finance minister vows capital market restructuring
• Economy likely to pick up in 2nd half, says card giant
• Thailand, China agree to push for closer tra

China calls for boosting trade, investment in east Asia


BEIJING, June 25 (Xinhua) -- China said Wednesday that boosting regional trade and investment was a crucial task for countries in east Asia.

Premier Wen Jiabao also called on countries in east Asia to "deepen financial cooperation and infrastructure construction to increase the ability to confront economic risks."

During talks with his Thai counterpart, Abhisit Vejjajiva, Wen said China would always support the leading role the Association of the Southeast Asian Nations (ASEAN) played in east Asia.

On the Sino-Thai relationship, Wen said it had met the test, and substantial cooperation had developed, since the two countries forged diplomatic ties 34 years ago.

"China will work with Thailand to cement the traditional friendship and strategic cooperation to push forward bilateral ties," Wen said.

He proposed that the two sides maintain coordination on bilateral relations and major international issues, implement the agreement on economic and trade cooperation, and take effective measures to maintain steady trade development.

China encouraged its entrepreneurs to invest in Thailand, Wen said, adding that both countries should ensure a proposed highway from Kunming, China to Bangkok be completed at an early date and promote trade and logistics in the Mekong River area.

Abhisit said Thailand and China had enjoyed a long-term friendship and the relationship and cooperation in all areas had improved.

He noted that amid the financial crisis, Thailand would expand trade, agricultural, tourism and education cooperation with China.

He said Thailand adhered to the one-China principle and would like to push forward cooperation between China and ASEAN.

Before the talks, Wen held a ceremony to welcome Abhisit, who arrived in Beijing Wednesday for a four-day tour. (Xinhua)

Business News : Last Update : 10:04:34 25 June 2009 (GMT+7:00)
Archives

• Thailand set to welcome Chinese investors, says PM Abhisit
• Thai exports may shrink to lowest level in 18 years
• China calls for boosting trade, investment in east Asia
• Finance minister vows capital market restructuring
• Economy likely to pick up in 2nd half, says card giant
• Thailand, China agree to push for closer trade and tourism ties
• Thai PM Abhisit meets Chinese PM Wen Jiabao

Thai exports may shrink to lowest level in 18 years


BANGKOK, June 25 (TNA) - The global economic slump coupled with rising oil prices are expected to depress Thailand’s exports this year to shrink to their lowest level in 18 years, an academic said Thursday.

Aat Pisanwanich, director of the University of the Thai Chamber of Commerce (UTCC) Center for International Trade Studies, said Thailand’s export revenues in 2009 are expected to peak at US$146.33 billion, a contraction of 17.7-22.7 per cent since 1992.

Thailand's national economy is projected to start recovering in the fourth quarter of 2009, but will continue contracting by 3.5 per cent -- even with recovery, on the condition that the world economy recovers, Thailand’s baht currency moves at Bt33.03-34 against the dollar and world oil prices remain at US$63-65 a barrel, Mr. Aat said.

Exports in 2010 should begin improving this year as world economy exits from the current doldrums.

This year’s imports are expected to be valued at about $132.70 billion, down sharply by 25.7 per cent from last year’s performance, he said.

Nonetheless, Thailand is expected to enjoy a trade surplus of $13.63 billion in 2009.

Mr. Aat said Thailand is projected to enjoy a current account surplus of $12.96 billion this year compared to a deficit of $177 million in 2008.

"Exports wouldn’t contract sharply if exporters quickly find new markets, especially in ASEAN (the Association of Southeast Asian Nations) under the ASEAN framework cooperation. The government must also reduce double taxation, while the private sector must lower production costs and develop warehouse and transportation systems so that they become more efficient,” Mr. Aat added. (TNA)

Business News : Last Update : 16:54:20 25 June 2009 (GMT+7:00)
Archives

• Thailand set to welcome Chinese investors, says PM Abhisit
• Thai exports may shrink to lowest level in 18 years
• China calls for boosting trade, investment in east Asia
• Finance minister vows capital market restructuring
• Economy likely to pick up in 2nd half, says card giant
• Thailand, China agree to push for closer trade and tourism ties
• Thai PM Abhisit meets Chinese PM Wen Jiabao

Thailand set to welcome Chinese investors, says PM Abhisit


BEIJING, June 25 (TNA) - Visiting Thai Prime Minister Abhisit Vejjajiva on Thursday told the Chinese business community that Thailand now has sufficient potential to cater to foreign investors and that his country is ready to welcome them with the goal of boosting bilateral trade in future.

Mr. Abhisit, now on the second day of his four-day official visit to China, told Chinese investors during a speech that the political situation in Thailand has now returned to normal and with the twin government-sponsored economic stimulus programmes, he believed that the domestic economy could return to the black early next year, which he said is a good sign.

Thailand, he said, also has several other pluses to cater to investor needs, including varied entertainment venues, schools, hospitals, a skilled workforce and a government plan to establish the ‘One Start and One Stop Service Center’ to assist and provide legal counsel to foreign investors.

Mr. Abhisit said Wednesday’s signing of several bilateral cooperation agreements with his Chinese counterpart Wen Jiabao could further boost trade between the two countries in future.

Regarding tourism, Mr. Abhisit said his government plans to extend exemptions on visa requirements for Chinese tourists visiting Thailand, a measure which to due to expire at the end of June, to March 2010.

He also proposed to Chinese investors that they use Thailand as a goods distribution centre to member countries of the Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) under ASEAN-China agreement which would help strengthen relations between both countries. (TNA)

Business News : Last Update : 18:31:17 25 June 2009 (GMT+7:00)
Archives

• Thailand set to welcome Chinese investors, says PM Abhisit
• Thai exports may shrink to lowest level in 18 years
• China calls for boosting trade, investment in east Asia
• Finance minister vows capital market restructuring
• Economy likely to pick up in 2nd half, says card giant
• Thailand, China agree to push for closer trade and tourism ties
• Thai PM Abhisit meets Chinese PM Wen Jiabao

Iran's Mousavi vows threats will not stop him


TEHRAN : Defeated Iranian presidential candidate Mir Hossein Mousavi said on Thursday that threats and pressure would not stop him from pursuing his campaign to scrap the results of the disputed election.

"I won't refrain from securing the rights of the Iranian people... because of personal interests and the fear of threats," he said in a statement on his newspaper website, Kalemeh.

Mousavi said he had come under pressure to "give up my demand for the election to be cancelled" after he lodged a formal complaint over the re-election of President Mahmoud Ahmadinejad and called for a new vote.

But the 67-year-old, who was premier in the aftermath of the 1979 Islamic revolution, said he would resist the pressure.

"I can not say that white is black and black is white. We should be honest. The solution is not that I say something which I don't believe in."

The ex-premier said he was ready to show how those who violated the election process "stood beside the main instigators of the recent riots and shed people's blood on the ground."

At least 17 people have been killed in the riots which rocked Tehran after the results of the June 12 election were announced, according to state media. The foreign media are banned from the streets in tight restrictions imposed on their work since the unrest began.

Mousavi also reiterated his call for supporters to continue protests but in a way which would not "create tension."

"The main strategy which will guarantee your objectives will be to continue with the protests within the framework of law and by observing the principles of the Islamic revolution," he said.

His office said it had applied for a permission to hold a mourning ceremony for slain protestors but was yet to receive the go-ahead. The authorities have imposed a ban on all opposition demonstrations.

Reports said on Thursday that Iran has jailed more than 140 political activists, journalists and university lecturers since the election.

Etemad newspaper listed 71 prominent reformist leaders, journalists and Mousavi campaign workers while Kalemeh said another 70 academics and members of Islamic associations at various universities were arrested after meeting Mousavi on Wednesday.

"My access to people is completely restricted," said the 67-year-old Mousavi, a soft-spoken architect and painter who emerged as a key challenger to Ahmadinejad with a more moderate stance.

"Our two websites are having a lot of problems. The publication of Kalemeh Sabz (his newspaper Green Word) has been stopped and its editorial board has been arrested," he said.

"Other newspapers are also facing serious restrictions. These things do not help in improving the climate in the country and will lead to an atmosphere of more violence," he warned.

Mousavi won 34 percent of the vote against 63 percent for Ahmadinejad, according to official results, although some believed he had enough support for a possible second-round run-off.

Although the authorities have agreed to conduct partial recounts, they have refused to scrap the results and hold a new election.

Mousavi said the people of Iran must feel that their demands are being looked into pursued, while at the same time expressing hope that the "chaotic situation" will pass.

He said it was in Iran's interest for people to be allowed to have their voices heard.

"Otherwise, there will be many problems ahead of us. Talking in an insulting way will not solve any problems," he said.

Mousavi, who was prime minister during the 1980s under then president and now supreme leader Ayatollah Ali Khamenei, was also against "foreigners" becoming involved in the protests.

"I don't think that anyone who likes the country, Islam and the revolution, will tolerate the role of foreigners in our affairs -- we should not allow foreigners to interfere."

- AFP /ls

Indonesia to suspend sending domestic helpers to Malaysia


JAKARTA - Indonesia will temporarily suspend sending domestic helpers to Malaysia amid outrage over the abuse of its nationals by their employers, the labour minister said Thursday.

"We will temporarily stop sending domestic helpers to Malaysia as we wait for the completion of a review on (the current) Memorandum of Understanding," Erman Suparno told reporters, adding the suspension was effective from Friday.

It will last at least until meetings between Indonesian and Malaysian officials in Kuala Lumpur in mid-July to discuss a new agreement on migrant workers, Suparno said.

Indonesia has proposed that domestic helpers be protected from non-payment of wages and poor conditions and be ensured of the right to days off and holidays, Suparno said.

"Domestic workers should also be able to hold on to their passports," he said.

"If our demands are not fulfilled and not guaranteed in the MoU, we will not continue (sending workers)," Indonesian Ambassador to Malaysia Da'i Bachtiar said.

Malaysia has no laws governing conditions for domestic workers but the government has promised to draft legislation to protect them from sexual harassment, non-payment of wages and poor conditions.

Malaysia is home to some 1.2 million documented Indonesian workers, as well as about 800,000 Indonesians working there illegally.

Cases of abuse of maids at the hands of Malaysian bosses are a frequent source of outrage in Indonesia, contributing to often prickly relations between the two countries.

A 43-year-old Malaysian woman was charged last week with causing grievous bodily harm to a 33-year-old Indonesian domestic helper by allegedly beating her with a cane and dousing her with boiling water.

A Malaysian former flight attendant was also sentenced in November to 18 years in jail for using an iron and scalding water to inflict horrific wounds on her maid.

ทุ่มงบ 1.5 ล้านล้านบาทลงทุน


ฟื้นเศรษฐกิจ 3 ปีข้างหน้า

สวัสดีครับพี่น้องประชาชนที่เคารพรัก สัปดาห์ที่ผ่านมา นอกจากการพูดคุยเรื่องแผนฟื้นฟูเศรษฐกิจที่กำลังดำเนินการ รวมถึงแผนปฏิบัติการไทยเข้มแข็งก็ยังมีอีกหลายประเด็นที่รัฐบาลดำเนินการ อยู่ดังนี้ครับ

ประชุมสภาพิจารณากฎหมาย 3 ฉบับ

ตลอดสัปดาห์ที่ผ่านมา รัฐบาลได้เปิดสมัยประชุมสภาวิสามัญ เพื่อที่จะต้องการขอเครื่องมือสำคัญในการที่จะไปทำงานทางด้านเศรษฐกิจ คือพระราชกำหนด (พ.ร.ก.) และพระราชบัญญัติ (พ.ร.บ.) ในเรื่องที่จะ ให้อำนาจกระทรวงการคลังในการที่จะกู้เงินเพื่อนำไปลงทุนในการฟื้นฟูเศรษฐกิจ และเสริมสร้างความเข้มแข็งในเรื่องของฐานะทางการคลัง รวมทั้งกฎหมายงบประมาณประจำปีงบประมาณ พ.ศ. 2553 ซึ่งต้องขอขอบคุณ ส.ส. ที่ร่วมประชุมกันยาวนานถึง 4 วัน จนผ่านกฎหมายทั้ง 3 ฉบับ

กู้เงินลงทุนเพื่อฟื้นฟูเศรษฐกิจ

ถ้าหากวุฒิสภาจะเห็นชอบการกู้เงินที่เกินเลยไปจากกรอบ ซึ่ง กฎหมายอนุญาตให้รัฐบาลกู้เงินได้ ก็จะทำให้เราสามารถพร้อมเดินหน้าปฏิบัติการตามพระราชกำหนดฉบับนี้ได้ เริ่มต้นจากการกู้เงินทั้งในส่วนที่จะกู้ยืมในระบบธนาคารและในส่วนที่จะออก พันธบัตร ที่จะเหมือนกับพันธบัตรออมทรัพย์ประมาณ 30,000 ล้านบาท แล้วจะเปิดโอกาสให้พี่น้องประชาชนทั่วไปจอง เพื่อเป็นทางเลือกในการออม เงินเหล่านี้ส่วนหนึ่งที่ไปเสริมเงินคงคลังก็ส่งคลัง ส่วนที่จะมีการกระตุ้นก็จะมีการลงทุนและสามารถเริ่มต้นในโครงการที่มีความ พร้อม ซึ่งตรวจสอบแล้วในช่วงเดือน ส.ค.-ก.ย. ก็น่า จะประมาณ 20,000 กว่าล้านบาท จากนั้นจะเป็นการใช้เข้าไปสู่ในปีงบประมาณ 53 เริ่มต้นในเดือน ต.ค. ยอดอยู่ที่ประมาณ 200,000 ล้านบาท

เงินลงทุน 3 ปีข้างหน้า 1.5 ล้านล้านบาท

ในกฎหมายฉบับที่ 2 ที่มีการเสนอเข้าสู่สภา คือพระราชบัญญัติที่ให้อำนาจกระทรวงการคลังกู้เงิน เป็นเงินลงทุนในช่วง 3 ปีข้างหน้าที่มียอดเงินรวมถึงประมาณ 1.5 ล้านล้านบาท เพื่อที่จะให้ประเทศไทยของเรามีขีดความสามารถในการแข่งขัน เข้มแข็งขึ้นมา ไม่ว่าจะเป็นเรื่องแหล่งน้ำ ถนนหนทาง โรงเรียน โรงพยาบาล สถานีอนามัยและการฟื้นฟูแหล่งท่องเที่ยว รวมไปถึงแผนในการที่จะพัฒนาพื้นที่ใน 5 จังหวัดชายแดนภาคใต้ในการนำความสงบสุขกลับคืนมา ยอดเงินตรงนี้ส่วนหนึ่งจะเป็นงบประมาณ ส่วนหนึ่งจะเป็นการลงทุนของเอกชน อีกส่วนหนึ่งจำเป็นจะต้องเป็นเงินกู้ เราจะใช้เงินนี้ราวปี 2553, 2554, 2555 โดยไม่ได้ออกเป็นพระราชกำหนด

อย่าแตกตื่นไข้หวัดใหญ่สายพันธุ์ใหม่

สถานการณ์ไข้หวัดใหญ่สายพันธุ์ใหม่ 2009 ซึ่งมีผู้ติดเชื้อเพิ่มสูงขึ้นรวดเร็ว อันนี้ก็เป็นปัญหาจากคนที่เดินทางกลับมาและในช่วงเปิดภาคเรียนก็ไปพบอยู่ใน โรงเรียนหรือสถานที่ที่มีคนเดินทางมาจากประเทศที่มีการติดเชื้อก่อนหน้านี้ โดยหลายประเทศประสบปัญหาคล้าย ๆ กับเรา ที่ตัวเลขของผู้ติดเชื้อเพิ่มมากขึ้น ผมย้ำนะครับ เราไม่มีความจำเป็นต้องตื่นตระหนก เพราะได้วางแนวทางไว้แล้ว ขอให้พี่น้องประชาชนที่อยู่ในข่ายสงสัยรีบไปรับการรักษาพยาบาล และรีบแจ้งข้อมูลมาที่รัฐบาลด่วน

เยือนต่างประเทศเจรจาการค้า-การลงทุน

สัปดาห์นี้ ผมจะต้องไปประเทศสิงคโปร์ อีกหนึ่งประเทศในกลุ่มอาเซียนที่ผมจะต้องเดินทางไปเยือนตามธรรมเนียมและต้อง การที่จะไปฟื้นฟูเป้าหมายเรื่องความร่วมมือทางด้านเศรษฐกิจ การค้า การลงทุน เรื่องของแรงงาน และช่วงกลางสัปดาห์เป็นต้นไปจะเดินทางไปเยือนประเทศจีน เพื่อการขยายการค้า การลงทุน ความร่วมมือทางด้านวัฒนธรรม เป้าหมายสำคัญคือเจรจาเรื่องสินค้าเกษตร ยางพารา มันสำปะหลัง ผลไม้ จะนำปัญหาเหล่านี้ไปพูดคุย โดยจีนจะเข้ามาร่วมก่อสร้างโครงสร้างพื้นฐาน เช่น รถไฟและการท่องเที่ยว ซึ่งมีผลดีต่อการท่องเที่ยวและเราก็ต้องการให้ชาวจีนมาเที่ยวเหมือนเดิม

ถาม : โครงการจำนำกุ้งคืบหน้าถึงไหนแล้ว ? (คุณเพิ่มศักดิ์ จ.นครศรีธรรมราช/081-891xxxx)

ตอบ : เมื่อวันที่ 18 มิ.ย. 2552 คณะกรรมการนโยบายและมาตรการช่วยเหลือเกษตรกร (คชก.) มีมติเห็นชอบให้ดำเนินการแก้ไขปัญหาราคากุ้งขาวแวนนาไม ปี 2552 ผ่านสถาบันเกษตรกร ดังนี้

1. ให้กรมส่งเสริมสหกรณ์ดำเนินการตามโครงการรวบรวมผลผลิตกุ้งด้วยระบบ ลดต้นทุนการผลิต ของสหกรณ์ ซึ่งให้ขยายกลุ่มเป้าหมายเกษตรกรผู้เลี้ยงกุ้งให้ทั่วถึงมากขึ้นนอกเหนือจาก สมาชิกสหกรณ์ที่มีอยู่ เพื่อบรรเทาความเดือดร้อนของเกษตรกรผู้เลี้ยงกุ้งที่ผลผลิตออกสู่ตลาดมากใน ขณะนี้ โดยได้เพิ่มจากเดิมที่อนุมัติไว้ 15,000 ตัน เพิ่มอีก 15,000 ตัน รวมเป็น 30,000 ตัน โดยอนุมัติเงินทุนหมุนเวียนเพิ่มเติมอีก 300 ล้านบาท รวมเป็น 600 ล้านบาท และค่าใช้จ่ายบริหารโครงการตามที่จ่ายจริงร้อยละ 3 ของวงเงินดำเนินการ แต่ไม่เกิน 9 ล้านบาท เพื่อทดแทนแนวทางการสนับสนุนเงินทุนหมุนเวียนปลอดดอกเบี้ยให้ผู้ประกอบการ ห้องเย็น 1,400 ล้านบาท ในการรับซื้อกุ้งเกษตรกร เนื่องจากผู้ประกอบการฯไม่ประสงค์จะเข้าร่วมโครงการ เพราะคาดว่าราคากุ้งในอนาคตจะไม่สูงไปกว่าราคารับจำนำที่ คชก. กำหนด จึงไม่สามารถดำเนินการได้ตามเงื่อนไขโครงการฯ

2. มอบหมายให้กรมการค้าภายในร่วมกับกระทรวงเกษตรและสหกรณ์ ศึกษาแนวทางการประกันราคาและการประกันรายได้ให้กับเกษตรกรผู้เลี้ยงกุ้ง โดยให้นำเสนอ (1) คณะอนุกรรมการพิจารณาช่วยเหลือด้านปัจจัย การผลิตทางการเกษตร พิจารณาเรื่องปริมาณผลผลิต กระบวนการจดทะ เบียนเกษตรกร และ ต้นทุนการเลี้ยงกุ้ง และ (2) คณะอนุกรรมการพิจารณาช่วยเหลือด้านราคาและการตลาดสินค้าเกษตร พิจารณาเรื่องกระบวนการ ขั้นตอน และวิธีการประกันราคา การกำหนดราคาอ้างอิง รวมทั้งระเบียบ หลักเกณฑ์ในการดำเนินการ ทำนองเดียวกับการประกันราคาข้าวโพดเลี้ยงสัตว์ และมันสำปะหลัง พร้อมทั้งศึกษามาตรการอื่น ๆ เพื่อป้องกันไม่ให้กุ้งราคาตกต่ำ โดยนำรายละเอียดเสนอคณะกรรมการ คชก. พิจารณาให้เรียบร้อยภายในเวลา 2 สัปดาห์

ถาม : อยากให้นายกฯแก้ปัญหาตกงานและการกู้เงิน ? (คุณนันทวัฆน์ กรุงเทพฯ/02-729xxxx)

ตอบ : ทางรัฐบาลมีโครงการต้นกล้าอาชีพเพื่อฝึกอบรมอาชีพและสร้างงานให้แก่ผู้ว่าง งาน ผู้กำลังจะถูกเลิกจ้างและนักศึกษาจบใหม่ 500,000 คน

โดยมีการจัดฝึกอบรมความรู้พื้นฐาน, พัฒนาทักษะและความสามารถในการประกอบอาชีพ โดยผู้เข้ารับฝึกอบรมจะได้รับเบี้ยเลี้ยงระหว่างอบรมไม่เกิน 1 เดือน วันละ 160 บาท และเงินอุดหนุนเพื่อประกอบอาชีพเป็นเวลาไม่เกิน 3 เดือนจำนวน 4,800 บาท/คน/เดือน รวมถึงค่าเดินทาง ซึ่งผู้ผ่านการฝึกอบรมจะนำความรู้ กลับไปทำงานในท้องถิ่นบ้านเกิด เป็นการขับเคลื่อนและพัฒนาศักยภาพชุมชนตามเศรษฐกิจพอเพียง โดยผู้สนใจสอบถามรายละเอียดได้ที่โทร. 1111

ถาม : การจองพันธบัตรรัฐบาลสามารถจองได้ที่ไหน ? (คุณปิยะภรณ์ กรุงเทพฯ/ 080-451xxxx)

ตอบ : พันธบัตรรัฐบาลจะเปิดให้มีการจองในวันที่ 13-17 กรกฎาคม พ.ศ. 2552 ในระหว่างวันที่ 13-14 กรกฎาคม จะเป็นการจองล่วงหน้าโดยจะเปิดให้ผู้สูงอายุจองเท่านั้น โดยผู้ที่มีความประสงค์สามารถจองได้ที่ ธนาคารกรุงเทพ, ธนาคารกรุงไทย, ธนาคารกสิกรไทย, ธนาคารกรุงศรีอยุธยา, ธนาคารนครหลวงไทย, ธนาคารทหารไทย และธนาคารไทยพาณิชย์

ถาม : ในบ้านมีคนพิการ 1 คน คนชรา 1 คน คนพิการจะได้รับเบี้ยยังชีพหรือไม่ ? (คุณบังอร จ.ลพบุรี / 036-70xxxx)

ตอบ : ผู้พิการมีสิทธิได้รับเบี้ยยังชีพคนพิการหากมีคุณสมบัติดังต่อไปนี้

1. เป็นคนพิการที่ขึ้นทะเบียนคนพิการแล้ว หากยังไม่ได้ขึ้นสามารถขึ้นได้ที่ สำนักงานพัฒนาสังคมและสวัสดิการจังหวัด

2. มีความพิการจนไม่สามารถประกอบอาชีพเลี้ยงตนเองได้

3. มีฐานะยากจน

4. คณะอนุกรรมการฯ ได้คัดเลือกหรือให้ความเห็นชอบ

หลังจากขึ้นทะเบียนผู้พิการเรียบร้อยแล้วก็ไปขึ้นบัญชีรับเบี้ยยังชีพคนพิการได้ที่ อบต. หรือ เทศบาลในพื้นที่

การจ่ายเงินเบี้ยยังชีพคนพิการจะต้องมีหลักฐานเอกสารดังต่อไปนี้

1. คนพิการ หรือบุคคล ในครอบครัวต้องเปิดบัญชีเงินฝากเพื่อรับโอนเงินเบี้ยยังชีพคนพิการ

2. ผู้เปิดบัญชี จะต้องถ่ายเอกสารสมุดบัญชีเงินฝากแล้วกรอกราย ละเอียด ชื่อและสาขาของธนาคาร ตลอดจนประเภทเงินฝากและเลขที่บัญชีตามแบบที่กำหนดแจ้งสำนักงานพัฒนาสังคมและ สวัสดิการจังหวัด

3. มีหนังสือจากข้าราชการตั้งแต่ระดับ 3 หรือผู้มียศตั้งแต่ร้อยตรี เรือตรี เรืออากาศตรี หรือร้อยตำรวจตรี ขึ้นไป หรือบุคคลที่น่าเชื่อถือ รับรองตามแบบที่กำหนดว่า หากคนพิการ หรือ บุคคลในครอบครัวที่เปิดบัญชีเงินฝากรับโอนแทนคนพิการนั้นตาย จะต้องแจ้งให้สำนักงานพัฒนาสังคมและสวัสดิการจังหวัดทราบภายใน 3 วัน นับแต่วันตาย

ถาม : ทำไมถึงจะเปลี่ยนมาใช้วิธีการประกันราคาสินค้าเกษตรแทนการรับจำนำ ? (คุณศุภวดี จ.จันทบุรี 087-983xxxx)

ตอบ : เนื่องจากในการรับจำนำผลิตผลทางการเกษตรที่ผ่านมาได้แก่ การรับจำนำข้าวเปลือกนาปี ข้าวเปลือกนาปรัง ข้าวโพดเลี้ยงสัตว์ มันสำปะหลัง ลำไยและกุ้ง ซึ่งการรับจำนำจะเกิดขึ้นภายหลังเกษตรกรทำการเพาะปลูกหรือทำการเลี้ยงสัตว์ ไปก่อนแล้ว โดยเกษตรกรไม่สามารถคาดการณ์ราคาผลิตผลได้ล่วงหน้า จึงไม่สามารถวางแผนการผลิตได้อย่างมีประสิทธิภาพ สุดท้ายเกิดปัญหาราคาผลิตผลตกต่ำและการรับจำนำมักมีปัญหาการตรวจสอบคุณภาพ ผลิตผล ไม่สามารถทำได้ทั่วถึง เนื่องจากมีข้อจำกัดเกี่ยวกับสถานที่เก็บรักษาผลิตผล (ระยะทางอยู่ห่างไกลจากเกษตรกรและปริมาณหรือความจุในการรับจำนำ) ขณะเดียวกันพบว่าการรับจำนำจะมีค่าใช้จ่ายสูงมาก

คณะกรรมการนโยบายและมาตรการช่วยเหลือเกษตรกร (คชก.) เห็นว่าเพื่อเป็นการแก้ไขปัญหาจากการรับจำนำผลิตผลดังกล่าวจึงเห็นควรนำวิธี การประกันราคาสินค้าเกษตรแทนการจำนำเนื่องจากการประกันราคา

1. เป็นการกำหนดราคาสินค้ารับซื้อไว้ล่วงหน้าก่อนที่เกษตรกรจะทำการผลิตซึ่ง เกษตรกรจะสามารถนำข้อมูลที่ได้รับมาใช้ประกอบการตัดสินใจในการผลิตพืชหรือ สัตว์ประเภทใด สามารถวางแผนการผลิตได้อย่างมีประสิทธิภาพและสามารถคาดการณ์รายได้ที่จะพึง ได้รับจากการทำการผลิตพืชหรือสัตว์นั้น ๆ ด้วย

2. การประกันราคาจะทำให้การช่วยเหลือเกษตรกรผู้ทำการปลูกพืชหรือเลี้ยงสัตว์ ครอบคลุมมากยิ่งขึ้น เนื่องจากรัฐจะทำการชดเชยเฉพาะส่วนต่างจากราคาที่เกษตรกรขายผลผลิตได้จริง เมื่อเทียบกับราคาประกัน

3. ช่วยเกษตรกรไม่ต้องเสียค่าใช้จ่ายการขนย้ายผลิตผลไปยังจุดรับจำนำซึ่งอยู่ ห่างไกล ขณะเดียวกันระหว่างการจำนำหากเกษตรกรต้องการไถ่ถอนจำเป็นต้องเสียค่าใช้จ่าย ในการขนย้ายผลิตผลไปจำหน่ายเพิ่มเติมด้วย

ทั้งนี้รัฐบาลได้กำหนดเป็นนโยบายในการประกันราคาพืชผลหลัก 2 ชนิด ได้แก่ มันสำปะหลังกับข้าวโพดเลี้ยงสัตว์ ส่วนข้าวจะนำร่องโครงการฯ 8 จังหวัด บริเวณทุ่งกุลาร้องไห้ ชนิดข้าวเปลือกหอมมะลิ ส่วนผลิตผลอื่นต้องมีการศึกษาแนวทางและวิธีการให้ชัดเจนอีกระยะหนึ่งก่อน.